19.2.2014

Sawotta 2017

tausta_saawottaSawotta sai syntynsä savuisen tukkikämpän hämärästä. Siinä puusouvin jälkeen sawottalaiset istuivat alas pöydän ääreen miettimään kenestä olisi voittajaksi, kuka uittaa parhaiten, ken on ketterin tukin päällä. Kenellä tukki hyppää rinnalle tai ken jaksaa kyykätä isoimman parrun pinoon. Siinä pohditiin, mietittiin ja viimein päätettiin että koeteltavahan tämä on. Eikä vain tuluksen valossa, savu-whiskin kurkkukäheällä äänellä äänestettynä. Vaan rehellisesti mitellen, urheillen, kilvoitellen, oivallisesti otellen. Rehellisesti kirjamiehen kolikynällä koivunkylkeen pisteet merkiten. Niin sai Sawotta alkunsa – tuo ikiaikainen voimain mittelö. Sovittiin vielä että lajit on sellaisia et jokainen pystyy, jokainen kykenee – mutta vain kovimmat saavat palkkaa nuilta päiviltä jolloin Sawotan kovinta urhoa ja neitoa karsittiin.

Lajit sovimme ilmoittettavaksi viimehetkellä, ettei harjoittelu jäisi pelkästään kisalajeiksi vaan kaikki pyrkisivät monipuolisuuteen ja yleiseen reippauteen, valppauteen, notkeuteen ja voimain kasvatukseen. Rehellisyyden nimissä sovittiin että väkijuomien nautiskelu ja muu yleinen pahennuksen aiheuttaminen kiellettäisiin kisapäivän ajaksi ja peijaiset pidettäisiin vasta kilvoittelun jälkeen, väsyneempinä ja ansaitun hyvän olon tunteen kera. Näin se jaloistui, näin se syntyi ja koki päivänvalon.

Nyt Sawotta pidetään jo kolmatta kertaa 17.6.2017 ja odotettavissa on entistä monipuolisempi ja kattavampi lajikokonaisuus ja mahtavaa menoa aamusta iltaan.